RWS Control

1998 Collectie: Campagne

Deze CD-ROM is gemaakt ter gelegenheid van de 200-ste verjaardag van Rijkswaterstaat in 1998. De CD-ROM omvat twee onderdelen namelijk 'RWS Control', een strategisch actiespel, en het 'RWS Info Center', een informatief gedeelte.

RWS Control is een uniek strategisch actiespel. Door middel van verschillende scenario's word je als speler uitgedaagd om het verkeer te beheersen en een bepaalde score te behalen op het gebied van reistijd per kilometer, tevredenheid, milieu, veiligheid, beheersbaarheid en geld. Alle scenario's in dit spel zijn fictief en berusten niet op de werkelijkheid. Ook de achterliggende rekenmodellen zijn vereenvoudigd. Deze modellen kunnen de werkelijkheid dus nooit volledig simuleren. Ga daadwerkelijk aan de slag en bouw wegen, onderhoud ze, breng verlichting aan of signalering en bepaal maximum snelheden. Pas op: er ontstaan files op knooppunten.

Jij wordt uitgedaagd deze op te lossen. Ook zal er onder- houd moeten plaatsvinden ten gevolge van slijtage van het wegennet. Let ook op de beheersing van het verkeer rondom uitbreidende steden. Speel in op de gebeurtenissen. Inzicht, daadkrachtig optreden en inventiviteit wordt van je verwacht. Zorg dat je de scenario doelstellingen haalt in een periode van vijfentwintig jaar. Als dit je lukt dan heb je je eigen 3D wereld gebouwd waarin je zelf kunt gaan rondrijden.

Bron: Achterzijde verpakking

Details

Uitgeverij Rijkswaterstaat
Ontwikkelaar VESC
Collectie Campagne
Verschenen 1998
Toegevoegd (gewijzigd) 17-04-2023 (17-04-2023)

Archief

Geen media in archief · Doneer je game

Externe links